MAIGS TRUSIS KRAUKŠĶĪGAJĀ GAROZIŅĀ DRAUDZĪGĀ KOMPĀNIJĀ AR ĶIRBĪTI.
Gatavojam zaļos griķus, trusi un ķirbi cepeškrāsnī. Ēdiens sanāk harmonisks, izteiksmīgs, neticami garšīgs un ļoti veselīgs.
Sastāvdaļas:
Sīpolu un ķirbja mīkstumu sagriezt mazos kubiņos. Apcept uz pannas nelielā eļļas daudzumā.
Pirms tam noskalotus un iemērcētus uz pāris stundām, zaļos griķus pievieno uz pannas apceptajiem dārzeņiem.
Atstāt uz uguns ne ilgāk par 2 minūtēm, var pievienot ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas. Pannas saturu pārlikt cepeštraukā un izlīdzināt, pa virsu pārkaisīt nedaudz griķus.
Truša liemeņus obligāti noskalot zem tekoša ūdens, nosusināt papīra dvielī. Šim ēdienam derēs jebkura truša liemeņa daļa - galvenais, lai gaļa būtu uz kauliņa (trusi var aizstāt ar vistu).
Timiānu vai jebkurus citus zaļumus, pēc jūsu izvēles, sasmalcināt. Pievienot 2 tējkarotes augu eļļas. Samaisīt. Ar aromātisko maisījumu ierīvēt truša gaļas gabalus. Marinēt, minimums 2 stundas, vislabāk atstāt uz visu nakti. Pannā ieliet ēdamkaroti augu eļļas, nedaudz uzsildīt, pievienot nelielu kubiņu sviesta. Truša gaļas gabalus apcept no abām pusēm līdz zeltainai nokrāsai. Cepšanas laikā gaļai pievienot sāli, piparus. Apcept 2-3 min., ne ilgāk. Tādā veidā apcept visus truša gaļas gabalus.
Gaļas gabalus noņemt no pannas, pārkaisīt ar muskatriekstu. Pārlikt pa virsu zaļajiem griķiem cepeštraukā. Pārliet karstu ūdeni, tā, lai pilnībā pārsedz griķus. Cept cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes. Gatavo ēdienu bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem.
Lai, šis gardais ēdiens piedod, Jums, spēku un mundrumu!
Zaļo griķu pagatavošanas metodes:
Zaļie griķi ir lieliska piedeva praktiski visiem produktiem un nesabojās neviena ēdiena garšu!
Lai izceptu garšīgu, smaržīgu maizi no zaļajiem griķiem nepieciešams:
Ja skābo kāpostu sula nav sāļa, var pievienot veselu tējkaroti sāls. Zaļos griķus noskalot un iemērkt uz vienu stundu. Pa laikam putraimus apmaisīt. Vēlāk griķus vēlreiz noskalo un maksimāli nolej ūdeni.
Visas sastāvdaļas sablenderēt viendabīgā masā. Norādītais daudzums paredzēts 2 nelieliem maizes klaipiem. Masu saliet formās, apklāt uz nakti vai labāk diennakti, atstāt siltā vietā, lai uzbriest. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 h.
Recepte ļoti vienkārša: diedzētus zaļo griķu graudus samaisa ar kubiņos sagrieztu avokado un svaigu gurķi, pievieno rukolu. Pārlej salātus nedaudz ar greipfrūtu sulu, pievieno jūras vai himalaju (rozā) sāli pēc garšas un, ja ir vēlme, nedaudz maltos piparus. Salāti sanāk maigi un ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
Mērcei:
Griķus novārīt vai uz nakti iemērkt. Gatavos putraimus atdzesēt (ja tika vārīti), pārlikt salātu traukā.
Visas sastāvdaļas mērcei sajaukt kopā, pievienot sāli, piparus pēc garšas.
Salātus noskalot, nosusināt. Sagriezt. Sīpolu pārgriezt divās daļās, plāni sagriezt.
Zaļos lokus sagriezt ripiņās. Zivi sagriezt nelielos kubiņos. Samaisīt un pārliet ar mērci.
Labu ēstgribu!
Šajā kaloriju bagātajā receptē nav norādīts produktu nepieciešamais daudzums un svars, lai katrs to varētu izvēlēties pēc savas vēlmes.
Sastāvdaļas:
Miltus sajauc ar sāli, panē laša filejas gabaliņus. Apcep pannā līdz gatavībai. Iepriekš iemērktiem vai novārītiem zaļajiem griķiem pievieno sviestu.
Zivs gabalus kārto uz cepamās pannas pa vidu, apkārt apliek ar griķiem. Pārlej visu ar krējuma mērci (apcepti sīpoli sajaukti ar skābo krējumu), pārkaisa ar rīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī, kamēr izkūst siers un parādās brūna garoziņa.
Tiešām garšīgi! Arī Tu, dažreiz vari sevi palutināt!
Sastāvdaļas:
Griķu putraimus sajauc ar cukuru, ieber katlā un pārlej ar ūdeni. Uzvāra, noņem no plīts un atstāj uz 20 min. Pievieno ½ , salauztu gabaliņos, šokolādi (nepārtraukti maisot), ingveru un kļavas sīrupu vai medu. Visu rūpīgi maisa līdz šokolāde pilnībā izkūst. Pievieno atlikušos šokolādes gabaliņus, valriekstus (salauztus lieliem gabaliem). Visu samaisa un sadala pa trauciņiem. Pārkaisa ar valriekstiem.
Deserts gatavs!
Griķi - vieni no visvērtīgākajiem graudaugiem. Pagatavojot griķus pēc kādas īpašās receptes - tie kļūs par neatņemamu daļu no, Jūsu, uztura.
Cepta cepeškrāsnī pildīta vista ar griķiem un dārzeņiem – vienkārši pagatavojama, bet ļoti garda maltīte.
Sastāvdaļas:
Vistu noskalo zem tekoša ūdens, nosausina papīra dvielī.
Apsmērē vistu ar garšvielām un liec ledusskapī uz 1h vai labāk uz nakti.
Griķus vāri 7-9 min. ( ūdens proporcijas 1:2).
Dārzeņus sagriez kubiņos un apcep augu eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievieno griķus un nedaudz vēl pacep.
Sapildi vistu ar pildījumu.
Atlikušos griķus liec cepeštraukā, pa virsu tiem vistu.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos, apm. 1 h.
Gatavu vistu pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.
Atceries! Griķi satur vērtīgās olbaltumvielas un 18 aminoskābes, bet kā īpaši pagatavot mūsu BIO griķus, lai saglabātu visas vērtīgās uzturvielas, mēs, Jums, pastāstījām!
Veseli ēduši!
Zaļie griķi ir gatavi Jūsu jaunajām kulinārajām atklāsmēm. Ja Jums ir jauna recepte no mūsu griķiem, lūdzu sūtiet to uz receptes@biograudi.lv! Mēs obligāti to novērtēsim un izstāstīsim citiem.
Ja esi dabīgas maltītes cienītājs, tad ši recepte Tev būs tieši laikā!
Sastāvdaļas 7 porcijām
Pagatavošana
Linsēklas sasmalcina, pievieno auzu klijas "Mana Ģimene", cepamo pulveri, biezpienu un olas, kārtīgi samaisa.
No masas veido nelielas bumbiņas un atstatus vienu no otras liek uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs.
Katru bumbiņu saplacina. Plācenīšiem jābūt nelieliem, apmēram 7 cm diametrā. Pārkaisa ar linsēklām, liek cepeškrāsnī, kas sakarsētā lidz 180*C, un cep aptuveni 25 minūtes. Jauki, ja ir pilns trauks ar šādiem plācenīšiem. Noderēs, kad atnāk viesi vai ari kad paši vēlamies sevi palutināt.
GATAVO AR MĪLESTĪBU!
Ja esi auzu pārslu cienītājs, tad šī zviedru recepte būs Tev tieši laikā!
Noslēpums ir veselu un sasmal cinātu auzu pārslu kombinācijā.
Vienu glāzi pilngraudu auzu pārslu "Mana Ģimene" sasmalcina.
Iegūto pulveri uzglabā hermētiski slēgtā traukā.
Biezputru gatavo, kā ierasts, tikai ¼ daļu pārslu aizstāj ar sasmalcinātajām auzu pārslām.Ūdeni vai pienu pievieno divas reizes vairāk nekā auzu pārslas — sākumā nelielu šķidruma daudzumu, pakā peniski to palielinot.
Aptuveni pēc piecām minūtēm būs gatava pati maigākā un gardā kā auzu biezputra!
Liec klāt piedevas (sēklas, rieks tus, augļus, medu) un baudi sava kulinārijas šedevra brīnumu!
GATAVO AR MĪLESTĪBU!
Ja esi dabīgas maltītes cienītājs, tad ši recepte Tev būs tieši laikā!
Sastāvdaļas 7 porcijām
Pagatavošana
Linsēklas sasmalcina, pievieno auzu klijas "Mana Ģimene", cepamo pulveri, biezpienu un olas, kārtīgi samaisa.
No masas veido nelielas bumbiņas un atstatus vienu no otras liek uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs.
Katru bumbiņu saplacina. Plācenīšiem jābūt nelieliem, apmēram 7 cm diametrā. Pārkaisa ar linsēklām, liek cepeškrāsnī, kas sakarsētā lidz 180*C, un cep aptuveni 25 minūtes. Jauki, ja ir pilns trauks ar šādiem plācenīšiem. Noderēs, kad atnāk viesi vai ari kad paši vēlamies sevi palutināt.
GATAVO AR MĪLESTĪBU!